laupäev, 13. juuni 2009

Määrused

1. Projekt tegutseb periooditi ja seda seni, kuni on vähemalt üks liige, kes vabatahtlikult nõustub projekti eesmärgi ja visiooni eest seisma.

2. Projekt on heategevuslik ja selle tegevus toimib tänu koostööle avaliku halduse ja erasektoriga.

3. Projektiga võivad ühineda kõik teotahtelised ja aktiivsed noored, kes pöörduvad projekti liikme/te poole. Nõusolek uue liikme aktsepteerimiseks toimib olemasolevate liikme/te nõusoleku/te teel. Edasine tööjaotus toimub läbirääkimiste käigus.

4. Projekt on suunatud eelkõige Viljandis paiknevate koerte heaolu tagamiseks.

5. Projekti enamusel on õigus mõne liikme ebakompetentsuse või täitmata ülesannete tõttu ta projekti liikmestikust välja nimetada. Kui projekti liikmeid on kaks, on otsustamisõigus pikemaajalisel liikmel, kui projekti liikmeid on rohkem kui kaks, otsustab kellegi liikmestikust välja nimetamise enamuse hääl.

6. Projektitöö toimiseks on olulised tähtajalisus, koostöö, pühendumus ja sage infovahetus.

7. Projekti üldtöö eest vastutab iga liige, kusjuures üldtöö toimiseks jaotatud ülesannete teostamise eest vastutab liige, kes ülesande omistas. Projekti üldtöö eest vastutab iga liige avaliku halduse ja erasektori ees. Projekti tugiülesannete eest vastutab ülesande omistanud liige terve projekti ees. Tugiülesanded täidavad projekti põhieesmärki.

8. Projekti iga liige kasutab saadud rahalisi toetusi ja vahendeid vaid projektitöö tarvis, selle eesmärkide teostamiseks. Ühelgi liikmel pole õigus omistada saadud rahalisi toetusi ja vahendeid eraotstarbeliselt.

9. Saadud rahaliste toetuste ja vahendite puhul lasub selle taotlejal vastutus ressursi võimaldaja ees. Ressursi võimaldajale peab esitama ülevaate (koos tõendmaterjalidega) toetuste ja vahendite otstarbekast kasutamisest (seda hiljemalt 31.detsembriks tegevusaastal või 12 kalendrikuu täitumisel al. ressursi saamisest).

10. Iga liige on vaba projektist lahkuma.

11. Projekti tegevuse lõpetamise üle otsustab ainuliige või liikmete enamuspoolthääl.

12. Projektile omaseid logosid, sümboleid, plakateid ja muid loomingulisi teoseid tuleb kasutada vaid projektitöö teostamiseks arvestades autoriõigusi ja/või -nõusolekut.

13. Projekti määruseid on vaba muutma ainuliige; kahe liikme korral on õigus pikemaajalisel liikmel; rohkema kui kahe liikme korral võetakse määruste muudatused vastu hääletuse teel arvestades enamuse seisukohta.

14. Projekti määrused peavad olema kooskõlas seadustega. Isegi selle määruse muutmine ei vabanda ega õigusta seadusevastast tegevust.

15. Projekti liikmed saavad osaluse korral vaimset tulu. Olenemata Mittetulundusühingute Seaduse §1 nimetatud definitsioonist pole projekt mittetulundusühing, ka mitte survegrupp, vaid kodanikalgatusel põhinev sotsiaalne ettevõtlus, mille kohta kohaldatakse Mittetulundusühingute Seaduse §2 punktis 2 sätestatut.

16. Blogiraamatu valdaja saab vahetuda vaid eelneva valdaja nõusolekul ja tema kasutajaandmete usaldamisel järgmisele isikule.

17. Projekt loetakse lõppenuks ükshäälselt või enamuspoolthäälte järg.

Kommentaare ei ole: